Incompany train de trainer

In uw organisatie is er veel kennis aanwezig. Toch huurt u externe trainers in om de kennis die eigenlijk wel aanwezig is in uw organisatie over te brengen.

Zou het niet een mogelijkheid zijn om de kennis die aanwezig is in uw eigen organisatie over te laten brengen door uw eigen mensen?

U biedt uw eigen mensen op deze manier een groeipad en waarschijnlijk scheelt het uw organisatie ook nog eens geld. Om nog maar niet te spreken van de andere positieve gevolgen die het heeft om de trainingen door eigen collega’s te laten verzorgen.

Een win win situatie.

Voorbeeldproject RWS Landelijk

Onlangs heeft LaCretio succesvol een incompany traject afgerond bij Rijkswaterstaat Dienst Infrastructuur in verband met de tunnelwet, ingaande op 1 mei 2014. Er zijn trainers (wegverkeersleiders en weginspecteurs) opgeleid om hun eigen collega’s te trainen in de veiligheidsaspecten in en rond de tunnel. LaCretio heeft deze trainers getraind in de didactische vaardigheden. In de training is er daadwerkelijk gebruik gemaakt van de leermaterialen waarmee de trainers ook tijdens hun eigen te geven training mee aan de slag moesten. Een soortgelijk traject heeft LaCretio ook uitgevoerd voor de Combitunnel Nijverdal en voor 2e Coentunnel. Dit incompany traject bestond uit het opleiden van de trainers door middel van een train de trainer training en coaching on the job, het observeren en feedback geven tijdens een daadwerkelijke training verzorgt door de opgeleide trainer.

Reactie van oud deelnemer

“Deze training was voor mij een zeer inspirerende ervaring. Veel van de inhoud en de trainer geleerd. Eigenlijk heb ik gewoon een nieuwe dimensie in mijn ontwikkeling ontdekt. Ook meteen toepasbaar in de praktijk, sluit perfect aan!

“De manier van cursus geven door Janny, de toegepaste werkvormen, de theorie. Allemaal dingen die mij in de toekomst zullen helpen om zelf cursussen te geven. Niet alleen de opgedane kennis speelt hierin mee, maar ik ben ook ontzettend geïnspireerd. Janny Bedankt!

Overige incompany trajecten

VGZ, Concertgebouw, KPN, Wijninstituut, Paswerk, RIBW ZWWF, Rijkswaterstaat, Havenbedrijf Rotterdam, AMC Academie

 

Wilt u meer weten over deze win-win situatie en kijken of uw organisatie ook gebruik kan maken van uw eigen medewerkers als goed opgeleide trainers?

Neem vrijblijvend contact op (info(at)lacretio.nl) met LaCretio zodat u geïnformeerd wordt over de mogelijkheden van een op maat gemaakte incompany train de trainer. Deze incompany training kan tevens in het engels worden verzorgd. 

Opdrachtgever Rijkswaterstaat over de meerwaarde van interne trainers 

 

 

© Copyright - LaCretio info@lacretio.nl / 06 47120971